Ügyfélszolgálat

Ingyenes szállítás

25.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!!


Akciós árakAkciós áraink:

 Az  akciós  készlet erejéig érvényesek !!


Kérjük e-mailben érdeklődjön !
H- Cs: 08.15h-16.15h-ig P:08.15-15.15h-ig.

E-mail: info[kukac]gyogymerok.hu
0-24h-ig üzemel.


 

Fogyasztó barát jelvény

Szűrés
Gyártó
Márka
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Minősítéseink
Megbizhatobolt.hu - Ellenőrzött weboldal!


Ország Boltja 2013

Köszönjük !

Ország Boltja 2013 Minőségi díj Szépségápolás és egészség kategória II. helyezettGyógymérők.hu
Facebook Webshop
Összehasonlítás

Horvat-holiday.hu

Termék részletek


S9 pulzoximéter, ujjra csíptethető

INGYENES KISZÁLLÍTÁS !!!!!
Raktárkészlet: NINCS
S9 pulzoximéter
Bruttó ár: 38 788 Ft
Nincs raktáron

S9 pulzoximéter

 • S9 ujjra csíptethető pulzoximéter

   


  Az S9 véroxigénszintmérőt egyes élettani paraméterek monitorozására, megfigyelésére használhatjuk. A pulzoximéternek terápiás hatása nincs, azaz semmilyen kezelésre nem alkalmas. Pulzoximéterrel a perifériás vér oxigéntelítettségét monitorozhatjuk - az oxigént szállító hemoglobin molekulák arányára tudunk következtetni. Minél több oxigént szállít a vér, annál magasabb az oxigén telítettség értéke. A maximum érték 100%. Az S9 ezen felül a pulzusszámot és a perifériás pulzusgörbét is megjeleníti. Felnőttek számára készült, kisméretű, hordozható pulzoximéter készülék, amelyet az ujjra csíptethetünk és alkalmas az oxigén szaturáció mérésére, és további paraméterek kijelzésére.

   

  Kik számára ajánlott a használata ?

   

  A készüléket orvosi, rendelői használatra javasoljuk, továbbá olyan betegeknek, akik rohamokban jelentkező ritmuszavarukat mielőbbi észlelni szeretnék (időben bevegyék gyógyszerüket, vagy segítséget tudjanak hívni, stb.) A készülék használatát többféle kórkép fennállása vagy annak gyanúja esetén javasolt az ujjra helyezni a szaturáció érték ellenőrzése céljából.
  - Légzéssel kapcsolatos kórképek: számos tüdőbetegségben (krónikus bronchitis, tüdőgyulladás, tüdődaganat, aszthma, stb.) a tüdő nem képes elegendő oxigén felvételére. A szaturáció értéke a helyzet súlyosságát mutatja. Míg 95-100% közötti érték normálisnak tekinthető, addig a 95% alatti érték kórjelző.
  - Vérkeringéssel kapcsolatos kórképek: bizonyos szíveredetű betegségekben (szívelégtelenség, kardiomiopátia, abszolút aritmia-pitvarfibrilláció, stb.) a szív nem képes elegendő vért továbbítani a végtagok (perifériák) irányába. Az ilyen esetekben a szaturáció értéke a normálisnál alacsonyabb.

  Pulzoximéterrel történő méréshez helyezkedjen el kényelmesen. Üljön vagy feküdjön le. A készülék csipesszerűen szétnyitható. A nyílásba be kell helyezni egyik kézujját (mutató, középső vagy gyűrűsujj javasolt). A készülék képernyős oldala legyen felül, azaz a köröm felett. Ezután a készüléket be kell kapcsolni. A készülék kijelzőjén hamarosan megjelennek az adatok, de csak kb 30-40 mp múlva áll be a tényleges érték, az ekkortól látható értéket vegye csak figyelembe.
  A készülék a bekapcsolása után a képernyő felőli oldalán elhelyezett fényforrásból vörös és infravörös hullámtartományú fényt bocsát át az ujjon. A másik oldalon található érzékelő méri az elnyelt fény mennyiségét. A kétféle fényt másképp nyelik el az oxigént szállító és az oxigént nem szállító szövetek. Elnyelődésük arányából következtetni lehet az oxigént szállító és az oxigént nem szállító hemoglobin molekulák arányára. Minél magasabb a szaturáció érték, annál több hemoglobin szállít oxigént.
  Az eljárásnak nincs mellékhatása. Amennyiben hosszú időn át szükség van a készülék folyamatos használatára, ajánlott a 24 óránként áthelyezni egy másik ujjra. (Régi irodalmi adatok szerint a napokon át azonos helyen tartott készülék égési sérüléshez hasonló sérülést okozott.

  Mennyi idő kell a pontos érték megjelenéséhez ?


  A szaturáció érték átlagszámításon alapul, ezért a valós értéke csak kb 30-40 másodperc elteltével áll be. Az ekkortól látható értéket kell figyelembe venni.

  Milyen további szolgáltatásai vannak a készüléknek ?


  - Megjeleníti a perifériás (az ujjbegyen mérhető) pulzusszámot
  - Megjeleníti a perifériás pulzushullámot - ez egy folyamatosan változó görbe, mely pulzusonként hullámzik
  - Megjeleníti a pulzuserősséget (oszlopdiagramon)
  - Pulzushang - minden észlelt pulzust hang jelzi. A hang ritmusossága vagy a ritmus hiánya is kitűnő kórjelző
  - Riasztás funkció - ha az aktuálisan mért érték elhagyja az előzetesen beállított értéktartományt, a készülék sípolással hívja fel a figyelmet erre.
  - Adattárolás memóriába - a monitorozott adatokat a készülék eltárolja. PC-re mentve az adatokat elemezhetjük, nyomtathatjuk vagy e-mailen elküldhetjük konzultációra

  Kik számára NEM ajánlott a pulzoximéter ?


  A pulzoximéter által használt fénynek semmilyen mellékhatása sincs, így a készüléket bárki használhatja, megkötés nélkül. Az izgatott, zavart, izgő-mozgó emberen a készülék nem tud mérni.

   


  Tulajdonságok:

   

  - Kijelző: Színes grafikus
  - Kijelzett értékek, adatok: oxigén szaturáció, pulzusszám (PR), plethysmogram, Pulzus erősség diagram, akku töltöttség kijelzése
  - SpO2 mérési tartomány: 0 - 100 %, a felső érték a maximális értéket jelenti
  - Pulzus mérési tartomány: 30 - 250 ü/perc
  - Széles körben alkalmazható: 8-26 mm ujjméretig
  - Fizikai méretek: 57 mm x 32 mm x 30 mm
  - Áramellátás integrált, újratölthető Li-ion akkuról
  - Akkus üzemidő 20 óra
  - Adattárolás 24 óra időtartam
  - Adatátvitel PC-re USB-n
  - Csomag tartalma: készülék (felnőtt méret), hálózati töltő, USB kábel, adatelemző szoftver, nyakpánt

 • Gyártó
  SCART
  Márka
  SCART
  Raktárkészlet
  NINCS
  Cikkszám
  gym409463
  Státusz
  INGYENES KISZÁLLÍTÁS !!!!!