Kategóriák

 

Ügyfélszolgálat

Ingyenes szállítás

30.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!!


Akciós árakAkciós áraink:

 Az  akciós  készlet erejéig érvényesek !!


Kérjük e-mailben érdeklődjön !
H - P: -9 h-15 h-ig.

E-mail: info[kukac]gyogymerok.hu
0-24h-ig üzemel.


 

Fogyasztó barát jelvény

Szűrés
Gyártó
Márka
Kategóriák
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Minősítéseink
Megbizhatobolt.hu - Ellenőrzött weboldal!


Ország Boltja 2013

Köszönjük !

Ország Boltja 2013 Minőségi díj Szépségápolás és egészség kategória II. helyezettGyógymérők.hu
Facebook Webshop
Összehasonlítás

Horvat-holiday.hu

Termék részletek


SM50 kézi pulzoximéter

INGYENES KISZÁLLÍTÁS !!!!!
Raktárkészlet: NINCS
SM50 pulzoximéter
Bruttó ár: 76 700 Ft
Nincs raktáron

SM50 pulzoximéter

 • SM50 kézi pulzoximéter

   


  A véroxigénszintmérőt egyes élettani paraméterek monitorozására, megfigyelésére használhatjuk. A pulzoximéternek terápiás hatása nincs, azaz semmilyen kezelésre nem alkalmas. Pulzoximéterrel a perifériás vér oxigéntelítettségét monitorozhatjuk - az oxigént szállító hemoglobin molekulák arányára tudunk következtetni. Minél több oxigént szállít a vér, annál magasabb az oxigén telítettség értéke. A maximum érték 100%. Az SM50 ezen felül a pulzusszámot és a perifériás pulzusgörbét is megjeleníti.
  Felnőttek számára készült, kisméretű, hordozható pulzoximéter készülék, amelyet az ujjra csíptetett szenzor segítségével alkalmas az oxigénszaturáció mérésére, és további paraméterek kijelzésére.

   

  Kik számára ajánlott a használata ?

   

  A készüléket orvosi, rendelői használatra javasoljuk, továbbá olyan betegeknek, akik rohamokban jelentkező ritmuszavarukat mielőbbi észlelni szeretnék (időben bevegyék gyógyszerüket, vagy segítséget tudjanak hívni, stb.) A készülék használatát többféle kórkép fennállása vagy annak gyanúja esetén javasolt az ujjra helyezni a szaturáció érték ellenőrzése céljából.
  - Légzéssel kapcsolatos kórképek: számos tüdőbetegségben (krónikus bronchitis, tüdőgyulladás, tüdődaganat, aszthma, stb.) a tüdő nem képes elegendő oxigén felvételére. A szaturáció értéke a helyzet súlyosságát mutatja. Míg 95-100% közötti érték normálisnak tekinthető, addig a 95% alatti érték kórjelző.
  - Vérkeringéssel kapcsolatos kórképek: bizonyos szíveredetű betegségekben (szívelégtelenség, kardiomiopátia, abszolút aritmia-pitvarfibrilláció, stb.) a szív nem képes elegendő vért továbbítani a végtagok (perifériák) irányába. Az ilyen esetekben a szaturáció értéke a normálisnál alacsonyabb.

   

  Mérés  Pulzoximéterrel történő méréshez helyezkedjen el kényelmesen. Üljön vagy feküdjön le. Az ujjszenzor csipesszerűen szétnyitható. A nyílásba be kell helyezni egyik kézujját (mutató, középső vagy gyűrűsujj javasolt). Ezután a készüléket be kell kapcsolni. A készülék kijelzőjén hamarosan megjelennek az adatok, de csak kb 30-40 mp múlva áll be a tényleges érték, az ekkortól látható értéket vegye csak figyelembe.
  A készülék a bekapcsolása után az ujjszenzor felső oldalán elhelyezett fényforrásból vörös és infravörös hullámtartományú fényt bocsát át az ujjon. A másik oldalon található érzékelő méri az elnyelt fény mennyiségét. A kétféle fényt másképp nyelik el az oxigént szállító és az oxigént nem szállító szövetek. Elnyelődésük arányából következtetni lehet az oxigént szállító és az oxigént nem szállító hemoglobin molekulák arányára. Minél magasabb a szaturáció érték, annál több hemoglobin szállít oxigént.
  Az eljárásnak nincs mellékhatása. Amennyiben hosszú időn át szükség van a készülék folyamatos használatára, ajánlott a 24 óránként áthelyezni egy másik ujjra. (Régi irodalmi adatok szerint a napokon át azonos helyen tartott készülék égési sérüléshez hasonló sérülést okozott.
  A szaturáció érték átlagszámításon alapul, ezért a valós értéke csak kb 30-40 másodperc elteltével áll be. Az ekkortól látható értéket kell figyelembe venni.

  Milyen további szolgáltatásai vannak a készüléknek ?


  - Megjeleníti a perifériás (az ujjbegyen mérhető) pulzusszámot
  - Megjeleníti a perifériás pulzushullámot - ez egy folyamatosan változó görbe, mely pulzusonként hullámzik
  - Megjeleníti a pulzuserősséget (oszlopdiagramon)
  - Pulzushang - minden észlelt pulzust hang jelzi. A hang ritmusossága vagy a ritmus hiánya is kitűnő kórjelző

  Kik számára NEM ajánlott a pulzoximéter ?


  A pulzoximéter által használt fénynek semmilyen mellékhatása sincs, így a készüléket bárki használhatja, megkötés nélkül. Az izgatott, zavart, izgő-mozgó emberen a készülék nem tud mérni.

   

  Tulajdonságok:

   

  - Kijelző: Színes grafikus OLED
  - Kijelzett értékek, adatok: oxigén szaturáció, pulzusszám (PR), plethysmogram, Pulzus erősség diagram, akku töltöttség kijelzése
  - SpO2 mérési tartomány: 0 - 100 %, a felső érték a maximális értéket jelenti
  - Pulzus mérési tartomány: 30 - 250 ü/perc
  - Széles körben alkalmazható: 8-26 mm ujjméretig
  - Fizikai méretek: 140 mm x 27 mm x 74 mm
  - Súly: 120gr elem nélkül
  - Áramellátás: 4db AA elem
  - Akkus üzemidő 10-24 óra, elemtől függően
  - Adattárolás 24 óra időtartam
  - Adatátvitel PC-re USB-n
  - Csomag tartalma: készülék (felnőtt méret), hálózati töltő, USB kábel, adatelemző szoftver, nyakpánt

 • Gyártó
  SCART
  Márka
  SCART
  Raktárkészlet
  NINCS
  Cikkszám
  gym378481
  Státusz
  INGYENES KISZÁLLÍTÁS !!!!!